Geef je huis een frisse uitstraling met een decor in landelijke stijl

Country Cottage-inrichting biedt een frisse benadering van de roze-mauve-blauwe Country-decoratie die jaren geleden zijn gang ging. Het geheim van de nieuwe versie van dit decor ligt in het op ongebruikelijke manieren combineren van nieuwe en vintage elementen.

Deze stijl begint met kleur, namelijk decorvloer.nl de klassieke primaire kleuren rood, blauw en geel, plus een flinke portie groen. Voeg wit en crème toe als accenten en er zijn bijna oneindige combinaties voor een Country Cottage-huis. Dat staat ver af van het beperkte pastelpalet van eerdere Country-schema’s.

Muren in deze decorstijl kunnen in elke combinatie van deze basiskleuren worden geverfd. De stijl verwelkomt ook behang in charmante landelijke patronen en motieven. Als een hele muur met behang te intimiderend lijkt, zijn behangranden een goedkope en vrij gemakkelijke manier om wat Country Cottage-aantrekkingskracht in een kamer op te nemen.

Een van de meest populaire muurbehandelingen in deze stijl is een ruim gebruik van kralenbord. Deze houtsoort is te vinden in natuurlijke tinten, of al gegrond voor verf. Het is verkrijgbaar bij elke bouwmarkt of bouwmarkt met wandpanelen. Een van de gebruikelijke manieren om kralenplanken in Country Cottage-stijl te gebruiken, is om het aan een muur te bevestigen tot de hoogte van een stoelrail, en de bovenkant met lijstwerk. Beadboard wordt ook gebruikt om planken, hoofdeinden en kasten te maken.

Als het gaat om het kiezen van stoffen voor deze decoratiestijl, denk dan in termen van bloemen, ruiten en strepen, gemengd in complementaire kleuren. Ruiten, zoals in geruite tafelkleden en gordijnen, maken al lang deel uit van het landelijke decor, maar hier krijgen ze een eigentijdse update in combinatie met bloemen en strepen. Houd rekening met de harmonieregel van decoreren als u deze patronen samen gebruikt; één patroon moet domineren, terwijl de andere als accenten worden gebruikt.

Country Cottage-vloeren zijn meestal voorzien van tegels of natuurlijke houten vloeren, bedekt met een grote verscheidenheid aan vormen, maten en kleuren karpetten. Denk aan gebloemde vloerkleden in woon- en slaapkamers, terwijl gevlochten karpetten of rode vloerkleden met appelmotief perfect zijn voor in de keuken.

Houd er rekening mee dat de vloer zelf kan worden geverfd met een patroon van stencils voor een grotere aantrekkingskracht. Als je ervoor kiest om een ​​vloer te decoreren met geschilderde stencils, kies dan voor vloerkleden in een effen kleur om niet te botsen met je mooie vloer. Vergeet niet om een ​​goede laklaag over uw vloerdecoraties aan te brengen. Wees ook niet bang om de vloer een verweerd uiterlijk te laten krijgen. Die versleten look draagt ​​alleen maar bij aan de aantrekkingskracht van het land.

Country Cottage Furniture is meestal eenvoudig en minder sierlijk dan andere stijlen. Het is vaak gemaakt van natuurlijke houtsoorten zoals grenen en eiken. Er zijn ook veel beschilderde meubelstukken. Antieke stukken of antieke reproducties zorgen voor ideale accenten om dit thema af te werken. Oude taartkluizen, geleikasten en andere stukken zijn geweldige toevoegingen aan uw landelijke keuken.